Goed energielabel is bij verkoop vaak duizenden euro's waard

Gepubliceerd op 10 september 2018

Een goed energielabel kan bij de verkoop van een woning duizenden euro's meer opleveren. Woningen met een goed energielabel leveren gemiddeld 2% meer op dan vergelijkbare huizen met een lager energielabel.

Bij een gemiddelde woningwaarde staat deze 2% gelijk aan ca. 6.000 euro. Dit blijkt uit het onderzoek van Calcasa, de onderzoeker voor de woningmarkt. 
Zij onderzochten voor het eerst het verband tussen de verkoopprijs van de woning ten opzichte van het energielabel. Sinds de verplichtstelling van het energielabel bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning is er een mogelijkheid tot goed onderzoek.

Energielabels voor woningen lopen van G (erg energieverspillend) tot A (erg energiezuinig). Uit het onderzoekt blijkt dat de prijs van woning bij twee labelsprongen kan stijgen tot 2,8 procent. Bij een woning die drie labelsprongen maakt kan dit al oplopen tot 3,6 procent. oftewel €10.700 euro bij een gemiddelde verkoopprijs.

Wilt u meer informatie over het energielabel? of wilt u uw label verbeteren? Duvast voorziet u van informatie of begeleid u bij het verbeteren van uw energielabel. 
Lees hier meer over het energielabel voor woningen