Rentekorting met GPR Gebouw

Gepubliceerd op 04 februari 2022

Met een GPR Gebouw certificaat krijgt u rentekorting op zakelijke leningen bij Rabobank, deze rente korting kan fors oplopen.

GPR Gebouw

Met een GPR gebouw certificaat toont u officieel de duurzaamheid van uw gebouw of ontwerp aan. Een GPR Gebouw berekening maakt de duurzaamheid van uw gebouw meetbaar. GPR Gebouw dient als doel om zo hoog mogelijke kwaliteit te creëren met een zo laag mogelijke milieubelasting. Met een GPR Gebouw certificaat kunt u óók in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Rabobank heeft het GPR Gebouw certificaat geselecteerd als duurzaamheidskeurmerk voor de Rabo Impactlening. Duurzaamheid wordt in GPR Gebouw zichtbaar in 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde.

Nadere vereisten: een gemiddelde score vanaf 7 voor bestaande utiliteit; een gemiddelde score vanaf 8 voor nieuwbouw utiliteit.

Rabo Impactlening

Met de Rabo impactlening geeft de Rabobank een rentekorting aan bedrijven en organisaties die ondernemen met een duurzame of maatschappelijke impact. Speciaal voor duurzame koplopers en ondernemers in de zorg- en onderwijssector. 

Duurzame bedrijven

Loopt uw bedrijf voorop in duurzaam ondernemen? Dan wil Rabobank uw duurzame onderneming extra stimuleren. U ontvangt daarom een een rentekorting van 0,65% als u een nieuwe zakelijke rekening aanvraagt. Uw onderneming moet dan in bezit zijn van een duurzaam keurmerk zoals een GPR Gebouw certificaat

Zorg-en onderwijssector

Sociale sector

Is uw bedrijf actief in het onderwijs (incl. speciaal onderwijs of intergraal kindcentra) of eerstelijns zorg? Loopt uw instelling of bedrijf aantoonbaar voorop als het gaat over maatschappelijk ondernemen of wilt u uw gebouwen verduurzamen? Dan stimuleert Rabobank u met een rentekorting van tot 0,85% op je nieuwe zakelijke lening.

Naast de bovenstaande regels moet uw onderneming dus in bezit zijn van een duurzaam keurmerk zoals een GPR Gebouw certificaat

 

Bekijk hier de volledige infographic in PDF