GPR Gebouw - GKS ICT Solutions

GPR Gebouw project bij GKS ICT Solutions

GKS ICT Solutions heeft aan de Industrieweg Oost in Elst een nieuw kantoorgebouw gerealiseerd. Naast kantoorruimte bevat het gebouw vier zelfstandige units en magazijn/testruimten. Met een totale oppervlakte van circa 3.300 m2 betekent dit dat de bedrijven GKS ICT Solutions, Adhetec en WiFi4ALL de komende jaren verder kunnen groeien.

GKS ICT Solutions

Groenfinanciering

De bedrijven zijn gespecialiseerd in ICT advies en oplossingen, camerasystemen (videomanagement systemen, camerabeveiliging en terreinbeveiliging), snelle en stabiele wifiverbindingen.

Bouwpartijen

Het gebouw is ontworpen door de Palazzo Groep uit Duiven. De bouwkundige aannemer is PHB de Combi. De E-installaties zijn verzorgd door Kwakkernaat B.V. De installaties zijn flexibel ontworpen. De W-installatie is verzorgd door Diekoel Services B.V. De regeltechniek en uitgebreide GBS systeem is geheel door Building technology uitgevoerd. De installaties zijn flexibel ontworpen. Het gebouw is gasloos en heeft een decentraal, per ruimte regelbaar ventilatiesysteem, LED verlichting met een laag vermogen en een grote vrije indeelbaarheid door een staalskelet. GKS programmeerde zelf de bedieningsinterface voor de installaties.

Interieur

Om het gebouw een transparante uitstraling te geven is gekozen voor verdiepingshoge scheidingswanden tussen de verblijfsruimten. In de verkeersruimten en pantry’s zijn houten materialen gebruikt om een warme uitstraling te creeeren. Er is per verblijfsruimte gekozen voor specifieke wandafwerkingen en kleurstellingen. Dit geeft elke ruimte een andere beleving. Samen met de goede inzet van daglicht via dak en ramen ontstaat een licht kantoor met een huiselijke sfeer.

Energielabel

Het gebouw is ontworpen op een lage energievraag door goede isolatie en zorgvuldige details. Tegelijkertijd voorzien de zonnepanelen in de opwekking van duurzame elektriciteit. Het resultaat is een vastgelegd A++++ energielabel voor het kantoor en de 4 verhuurbare units.

Kwaliteit gevelopeningen

Luchtdicht bouwen houdt in dat openingen in de ‘schil’ van een gebouw tot een minimum worden beperkt. De kwaliteit van de gevelopeningen hebben wij gemeten door middel van een luchtdichtheidsmeting. In deze meting hebben wij vastgesteld dat de aansluitingen van gevels op kozijn geen luchtlekken bevatten. Hierdoor is er in het gebouw geen sprake van ongewenste infiltratie van lucht en kan het binnenklimaat zonder verstoring worden geregeld.

 

De Maatlat Groenfinanciering levert een rentekorting op voor duurzame gebouwen. Wij hebben deze met succes aangevraagd voor het project. Voor het aanvragen van dit voordeel moet het gebouw voldoen aan een aantal technische voorwaarden t.a.v. de flexibiliteit en regelbaarheid. Daarnaast is er enkel duurzaam hout gebruikt. Met een EPC waarde van 0 scoort het gebouw de hoogste waarde die volgens de Maatlat Groenfinanciering mogelijk is.

 

Rol Duvast

De nieuwbouw van GKS ICT Solutions in Elst is een goed voorbeeld van een combinatie van onze diensten. Zo hebben wij voor GKS ICT Solutions het GPR Gebouw traject begeleid en daarnaast het Energielabel verzorgd. Verder hebben wij door middel van een luchtdichtheidsmeting de kwaliteit van alle gevelopeningen getest en een groenfinanciering aangevraagd. 

Energiedashboard

GKS ICT Solutions heeft aan de hand van het gebouw beheer systeem een prachtig energiedashboard gebouwd waarop zij real-time de energieverbruiken en besparingen kunnen tonen. Dit scherm is geplaatst in de entreeruimte. Hierdoor is het voor bezoekers mogelijk om bij binnenkomst bijvoorbeeld informatie te krijgen over de luchtkwaliteit. Wat ons betreft een uitstekend voorbeeld van het meten van gebouwprestaties en het hierover informeren van gebouwgebruikers.

 

GPR Gebouw

Een totaalpakket aan maatregelen zorgt voor een GPR Gebouw score die op alle vijf duurzaamheidsthema's boven een 8,0 ligt. GKS ICT Solutions kijkt hiermee verder dan het thema Energie en anticipeert hiermee alvast op toekomstige veranderingen op het gebied van duurzaamheid, waarin meer zaken een rol gaan spelen dan alleen energie.