Colpro Almelo

Nieuwbouw van 4.100 m2 bedrijfsruimte en 950 m2 kantoor.

Het gebouw wordt opgetrokken uit de hoofddraagconstructie van het voormalige Hardersplaza in Harderwijk (voormalige discotheek en kartbaan).

Hergebruik

Circulair gebouw

In het project wordt meer dan 80 ton aan hout hergebruikt en teruggebracht naar nieuwbouwkwaliteit. Door slimme ontwerpoplossingen worden druklagen en dekvloeren vermeden en wordt er een volledig losmaakbaar gebouw gerealiseerd. Het gebouw scoort een MPG waarde van 0,29.

Het project wordt door Colpro Beheer B.V. in eigen beheer gerealiseerd met projectpartners De Groot Vroomshoop, Brusche installatietechniek en Engberink Technische installaties.

Het is een voorbeeldproject in de provincie Overijssel voor circulair en remontabel bouwen. Het project laat zien dat met de juiste partijen en expertise ook bestaande constructies uitstekend bruikbaar zijn voor nieuwe gebouwen. Duvast heeft de milieuprestatie van het gebouw inzichtelijk gemaakt en de opdrachtgever Colpro Beheer B.V. begeleidt bij de onderbouwing van de groenfinanciering. Ook zijn de bouwbesluit-, en TO berekeningen door ons uitgevoerd.