Morrenhof-Jansen

GPR-Gebouw traject

Morrenhof-Jansen

Andere duurzaamheidsthema's

Morrenhof-Jansen heeft zich opnieuw gevestigd in Dalfsen. Sinds vorige week is het nieuwe bedrijfspand aan de Vesting betrokken. Het ontwerp bestaat  uit ruim 1.600 vierkante meter aan kantoor en bijeenkomstruimten en ligt in lijn met de vestiging in Gramsbergen. De voorgevel bestaat uit een in het oog springende grote glaspartij waardoor er altijd een grote hoeveelheid daglicht aanwezig is op alle verdiepingen.

Actieve naregeling

Het gehele gebouw is voorzien van vloerverwarming waarmee het gebouw wordt verwarmd en gekoeld. Een actieve naregeling wordt bereikt door convectoren aan de plafonds. Door deze combinatie is de temperatuur zeer nauwkeurig per ruimte te bepalen. De warmte en koude wordt geleverd door twee bodemwarmtepompen.

 

Ook voor andere duurzame onderdelen is aandacht. Zo beschikt het gebouw over een hemelwateropslagsysteem, infiltratiesysteem voor regenwater, LED verlichting, luchtbehandeling met warmteterugwinning en een gebouwbeheersysteem voor de aansturing van alle systemen. Zo kan Morrenhof-Jansen de temperatuur tot een halve graad nauwkeurig bepalen.

Toekomstbestendig

Het gebouw is gebouwd volgens een unieke combinatie van de maatlat groenfinanciering en  GPR Gebouw. Hierdoor is er op alle thema’s aandacht geweest voor duurzaamheid. Denk aan energieverbruik, comfort, flexibiliteit en educatieve waarden. Na een intensieve bouwperiode staat er een prachtig nieuw gebouw waarmee Morrenhof-Jansen klaar is voor de toekomst.