Renovatie De Sterkerij

Renovatie “De Sterkerij” Almelo door Ter Steege Groenbeleggingen

In Almelo heeft Ter Steege Groenbeleggingen de bestaande booghallen op het voormalige Indië terrein gerenoveerd. Het gebouw is getransformeerd van vervuild en verlaten industriecomplex naar een multifunctioneel en karakteristiek kantoor- en bijeenkomstgebouw. De bestaande fundering, draagconstructie, gevels en dak zijn behouden gebleven en opgewaardeerd met een nieuw inbouwpakket, kozijnen, glas en schilisolatie.

Duurzame renovatie

MPG score

Daarmee houdt het project op zorgvuldige wijze rekening met de historische waarde van het gebouw en haar unieke uitstraling. De 9 verhuurbare ruimten zijn voorzien van bodemwarmtepompen voor verwarming en koeling. Het ventilatiesysteem bestaat uit een decentraal WTW systeem. Per ruimte is het klimaat regelbaar en het gebruik van daglicht wordt voorzien via de grote opstaande lichtstraten op het dak. Het gebouw is sinds de zomer van 2020 in gebruik.

Het gebouw heeft een zeer lage MPG score door het maximale hergebruik van de bestaande gebouwelementen en de beperkte toevoeging van nieuwe materialen. De MPG waarde bedraagt 0,49. Het project is 2018 aangemeld als circulair project bij de RVO.