Energielabel bedrijven

U heeft een bedrijfspand dat moet worden voorzien van een energielabel? Duvast helpt u aan een energielabel voor uw bedrijfsgebouw.

Duvast is EP-U gecertificeerd en helpt u aan een definitief energielabel voor uw bedrijfspand.

Energielabel voor bedrijven

Maatwerkadvies

Met een energielabel wordt de energieprestatie van een gebouw laten zien. Een energielabel is ingedeeld in label klassen; A (van zuinig) naar G (energieverslindend).

Bepalen van het energielabel

Het opstellen van een energielabel gebeurt door een fysieke inspectie van het kantoorgebouw. Hier wordt onder andere gekeken naar de constructie, isolatie, koeling, verlichting en dergelijke van het kantoorgebouw. Vervolgens wordt via geattesteerde software een berekening gemaakt wat uiteindelijk de energieprestatie van het kantoorgebouw is. Dit wordt uitgedrukt in een letter in het energielabel. 

Inventarisatie gebouw

Voor het opstellen van een energielabel gebruikt onze adviseur de volgende gegevens uw pand:

  • Tekeningen van het gebouw (DGW/PDF)
  • Installatietechnische gegevens
  • Energieverbruik cijfers

Definitief energielabel

Wij registreren het energielabel bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en leveren uw energielabel.

Duvast is SKG IKOB gecertificeerd voor het uitgeven van energielabels voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. U kunt ons SKG IKOB Certificaat in zien, deze kunt u hier downloaden. 

SKGIKOB / SKG-IKOB logo's / SKG-IKOB logo's - Kwaliteitsborging voor de  bouw- en vastgoedbranche.Een maatwerkadviesrapport laat u zien welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen u kunt nemen om de energieprestatie van uw woning te verbeteren. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, minder milieubelasting en een gezonder binnenklimaat.

Een maatwerkadvies geeft u o.a. inzicht in:

  • De huidige energieprestatie van uw pand
  • De mogelijke energiebesparende maatregelen
  • De kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen

Energielabel kantoorgebouw verplicht

Vanaf 1 januari moet elk kantoorgebouw in bezit zijn van minimaal energielabel C. Dit betekent maximaal 225kWh per m2 per jaar aan primair fossiel gebruik. 

Voldoet uw kantoorgebouw niet aan deze eisen, dan mag het gebouw na 1 januari 2023 niet gebruikt worden.

Maatwerkadvies aanvragen

Heef uw kantoor nog geen energielabel C? Houdt er rekening mee dat uw kantoor op 1 januari 2023 een geldig energielabel C moet hebben. Soms kunt u zonder al te veel bouwkundige ingrepen al een energielabel C halen. 

Met een maatwerkadvies voor bedrijfspanden berekenen wij uw huidige energielabel en adviseren wij maatregelen om uw energielabel te verbeteren naar (minimaal) energielabel C.