Energiebespaarlening verlaagt rente

Gepubliceerd op 20 januari 2019

De energiebespaarlening biedt de mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren. Het gaat dan om investeringen in of aan uw eigen huis. En de provincie Overijssel heeft goed nieuws: want de rentetarieven zijn opnieuw verlaagd.

Energiebespaarlening

De rentetarieven van de Energiebespaarlening zijn verder verlaagd. De lening biedt u de mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren. Het gaat dan om investeringen in of aan uw eigen huis.

De lage rentetarieven van de Energiebespaarlening zijn erg gunstig en in veel gevallen is de rente ook aftrekbaar. Dit betekent dat u tegen minimale kosten geld kunt lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Van het bedrag dat u bespaart op uw energierekening, kunt u de maatregelen afbetalen. Bij o.a. spouwmuurisolatie en dakisolatie kan dit in ieder geval door de besparing. In veel andere gevallen leveren de maatregelen een forse comfortverbetering op.

Let op van uw te lenen bedrag mag u maximaal 75% gebruiken voor zonnepanelen. De overige 25% van de leensom moet worden gebruikt voor andere energiebesparende maatregelen.

Voorbeeld: u leent € 4.000 euro. Dan mag u maximaal € 3.000 aan zonnepanelen besteden. De overige € 1000 moet u aan andere maatregelen uitgeven.

Verlaagde rentetarieven

De rentetarieven zijn met 0,2% verlaagd. Onderstaande tarieven zijn beschikbaar voor individuele woningeigenaren. Voor Vereningen van Eigenaren gelden speciale voorwaarden. In onderstaand overzicht ziet u wat de verlaagde rentepercentages voor de uiteindelijke rente betekent. 

Looptijd Rente
7 jaar energiebespaarlening 0,8 %
10 jaar energiebespaarlening (mede afhankelijk van te lenen bedrag) 1,0 %
15 jaar energiebespaarlening 1,2 %

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Energiebespaarlening? Lees hier over de energiebespaarlening Overijssel voor de aanvullende informatie.