Energiebesparing huishoudens

Gepubliceerd op 23 mei 2017

De energiebesparing voor 2020 uit het Energieakkoord is weer een stap dichterbij.

ISDE-subsidie

De overheid wil dat huishoudens en kleine bedrijven minder door gas en meer door duurzame bronnen worden verwarmd. 

Daarom stelt het ministerie van Economische Zaken
voor 2017 tot en met 2020 € 160 miljoen beschikbaar voor de ISDE-regeling

Met de ISDE-regeling worden de aanschaf van onder meer zonneboilers en kleinschalige warmtepompen gestimuleerd. Dankzij de ISDE-subsidie maakt de overheid het mogelijk om de omslag naar duurzame energievoorzieningen op een betaalbare manier te maken. 

Energieakkoord 2020

De overheid heeft samen met energieleveranciers, netbeheerders en andere bedrijven afspraken gemaakt over energiebesparingen. Met deze afspraken lijkt het doel van 100 petajoule (PJ) energiebesparing weer wat dichter bij te komen. 

Het bepaalde beleid staat gelijk aan een besparing van het energieverbruik van 150.000 huishoudens, dit betreft elektriciteit én gas. deze afspraak levert een energiebesparing van 10 petajoule op. 

Meer inzicht

Beschikt uw huishouden over een slimme meter? Dan krijgt u vanaf 2018 meer inzicht in uw verbruik. Met dit inzicht kunt u gemiddeld 3% op uw energieverbruik besparen. Onderzoek van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) wijst uit dat huishoudens gemiddeld 45 euro per jaar op hun energierekening kunnen besparen als zij goed en regelmatig inzicht in hun verbruik krijgen. 

Duvast

Duvast ziet een enorm potentieel om met de ISDE-subsidie gericht op de huishoudens en kleine bedrijven de vertaalslag te maken naar betaalbare oplossingen om de opwekking uit duurzame bronnen te stimuleren. 

Bent u benieuwd wat Duvast voor u kan betekenen? of wilt u meer informatie? 
Neem contact op met Duvast om de mogelijkheden te bespreken.