Waarom wordt een SDE+ aanvraag afgewezen?

Gepubliceerd op 12 maart 2018

Vorig jaar (2017) kreeg de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een groot aantal 'baggeraanvragen' binnen. Wido van Heemstra gaf tijdens een lezing op de Solar Business Day 5 voorbeeldredenen voor het afwijzen van een SDE+ subsidieaanvraag.

SDE+ voorjaarsronde

De SDE+ regeling opent op dinsdag 13 maart om 9.00 de voorjaarsronde. Aanvragen voor zonnestroom en warmte kunnen vanaf dinsdag worden ingediend. Voor zonne-energie komende volgende 4 categorieën in aanmerking.

  • Zon-pv (piekvermogen > 15 kilowattpiek en < 1 megawattpiek)
  • Zon-pv (piekvermogen > 1 megawattpiek)
  • Zon-thermie (vermogen > 140 kilowattth en < 1 megawattth
  • Zon-thermie (vermogen > 1 megawattth)

Waarom wordt mijn SDE+ aanvraag afgewezen?

Afgelopen jaar zijn er bij het rvo veel 'baggeraanvragen' binnen gekomen. Aanvragen die niet in behandeling kunnen worden genomen door een gebrek. De rvo noemt 5 voorbeeld redenen waarom een SDE+ aanvraag wordt afgewezen:

  • De bouwvergunning is tijdelijk van aard, te weten voor slechts een periode van 2 jaar. De vergunning moet echter voor de gehele looptijd van de subsidie zijn afgegeven voordat de SDE+ subsidie kan worden aangevraagd.

  • Het ontbreken van een haalbaarheidsstudie terwijl er meerdere aanvragen voor dezelfde klant zijn gedaan met een opgeteld vermogen van meer dan 500 kilowattpiek.

  • De vergunning voor de nog te bouwen gebouwen waarop de zonnepanelen geplaatst moet worden ontbreekt of alleen het voorblad van een vergunning wordt meegestuurd. De verleende omgevingsvergunning van het bouwwerk moet echter in zijn geheel bij subsidieaanvraag gevoegd worden.

  • De huurder van een gebouw heeft geen goedkeuring van de gebouweigenaar om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Is men niet de eigenaar van de beoogde locatie voor het zonne-energiesysteem, dan is men verplicht om een verklaring van de eigenaar met de aanvraag mee te sturen.

  • De financiële onderbouwing over de realisatie van het project is ontoereikend. Zoals het eigen vermogen.

Wat kan Duvast hierin voor u betekenen?

Duvast kan met kennis en kunde het aanvragen van de SDE+ beschikking voor u uit handen nemen.
Wij verzorgen voor u een volledige en juiste aanvraag. Benieuwd wat Duvast voor u kan betekenen?

Neem dan contact met ons op!