Kampeerdorp de Zandstuve

GPR Gebouw traject

Kampeerdorp de Zandstuve in Hardenberg heeft in 2021 besloten dat de toenmalige entreevoorziening niet meer voldeed aan het met 5 sterren beoordeelde niveau. Tegelijkertijd was er de wens om een hoogwaardige horecagelegenheid te hebben. Samen met K3H architecten uit Nieuwleusen is er een ontwerp gekozen dat past bij de landelijke ligging van de camping. Naast alle esthetische eisen wilden zij ook een duurzaam pand met een aangenaam binnenklimaat.

GPR Gebouw 8.0

Oplevering en subsidie

Om de mate van duurzaamheid uit te drukken is gekozen voor GPR Gebouw, waarbij het project een ambitie had van een 8,0.

Duvast heeft voor het ontwerp een nulmeting uitgevoerd en aangegeven waar wijzigingen noodzakelijk waren om de ambitie te behalen. Op het onderdeel energie waren hiervoor weinig maatregelen noodzakelijk.

Het installatieconcept met bronsysteem en verwarming (ontworpen en uitgevoerd door installateur Huisman) via vloer en lucht scoorde hier goed. Op het onderdeel milieu waren vanwege de bijzondere gebouwvorm wel een aantal maatregelen noodzakelijk. Hiervoor heeft de betrokken aannemer Zweers diverse maatregelen getroffen m.b.t. puingranulaat, duurzaam hout en het gebruik van andere materialen. Ook het gebruik van een duurzame gevelbekleding droeg bij aan het behalen van de milieuscore.

De oplevering van het project stond gepland op 31 maart en deze datum is met inzet van alle bouwpartners gehaald. Het resultaat is een prachtig centrumgebouw waarin receptie, kantoren, horeca(gelegenheid) samenkomen. Met aan de voorkant brasserie & loungebar de Stoov waar gasten in een sfeervolle ambiance kunnen lunchen of dineren.

Vechtsaam heeft voor het project de relevante subsidietrajecten verzorgd. Deze waren mogelijk door het behalen van de GPR 8,0 en het gebruik van duurzame installaties met een hoog rendement. Deze trajecten zijn succesvol afgerond en brengen de Kampeerdorp de Zandstuve enige compensatie voor de grote extra duurzame investeringen die zij hebben gedaan.