BREEAM - MAT 1

Gepubliceerd op 03 november 2016

MAT 1 is de BREEAM-NL credit voor: Bouwmaterialen

MAT 1

MAT 1 stimuleert het gebruik van materialen met een lage milieu-impact gedurende de volledige levenscyclus van het gebouw. De keuze voor producten en materialen met een lage materiaalgerelateerde milieubelasting zorgen voor een hogere score bij MAT 1. 

MAT 1 wordt in BREEAM-NL een verplichte credit vanaf 3 sterren en is afhankelijk van de schaduwkosten per m²/jaar. De meest recente referentiewaarden zijn in BREEAM-NL bepaald op €0,70 per m²/jaar voor industrie en woning en €0,90 per m²/jaar voor niet-industrie. 

Schaduwprijs

Door middel van een MPG-Berekening bepaalt Duvast de schaduwprijs voor de MAT 1 credit van BREEAM-NL. De schaduwprijs is het resultaat van de materiaalberekening en is een milieuprofiel van uw gebouw, gebaseerd op verschillende milieu-effecten zoals; uitputting grondstoffen, CO2-emissie en schade voor mens en milieu. Deze milieu-effecten worden gedeeld door de brutovloeroppervlakte van uw gebouw. Zo wordt de milieubelasting van uw gebouw in de MAT 1 credit van BREEAM-NL bepaald in één indicator.