Gewijzigde voorwaarden SDE+

Gepubliceerd op 05 juli 2017

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert de productie van energie die wordt gewonnen uit biomassa, water, wind en zon. De SDE+ regeling wordt verdeeld over twee aanvraagrondes. Voor de ronde van dit najaar is het één en ander gewijzigd, met name met betrekking tot zonnestroom.

Wijziging zonnepanelen

De tweede ronde van de SDE+ is van 3 t/m 25 oktober 2017. Voor aanvragen in de categorie ‘zon-PV’ gelden echter nieuwe voorwaarden:

  • Het maximale basisbedrag: Het maximale basisbedrag is van maximaal €0,125/kWh in de eerste ronde naar maximaal €0,117/kWh in de komende ronde.

  • De ingebruikname termijn: In de eerste ronde was ingebruikname termijn van een installatie 3 jaar, deze is voor de tweede ronde verlaagd naar een ingebruikname van 1,5 jaar. Dit geldt voor de kleinschalige zonneprojecten tot 1MWp.

Het beschikbare budget voor de komende (tweede) ronde SDE+ is € 6 miljard. 

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is een regeling die de productie van hernieuwbare energie stimuleert. De SDE+ is een subsidie die het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de prijs voor grijze stroom overbrugt.