Elektramat - Enschede

Elektramat bouwt met GPR Gebouw!

Om de duurzaamheid van gebouwen te kunnen meten en vergelijken is sinds 2006 het instrument GPR Gebouw beschikbaar. In 2021 is er voor GPR Gebouw een nieuwe versie 4.4 beschikbaar gekomen. De GPR systematiek kijkt naast energie, tevens naar andere thema’s zoals milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

GPR Gebouw 4.4

Elektramat

In de nieuwste versie van GPR Gebouw 4.4, is een nieuwe inijking van de MPG (MilieuPrestatie Gebouwen) opgenomen en zijn daarnaast actuele subthema’s toegevoegd zoals circulariteit, losmaakbaarheid, natuurinclusief bouwen en hittestress.

Met een score van minimaal een 8,0 op alle thema’s geeft GPR Gebouw de mogelijkheid om fiscale voordelen te verkrijgen die tussen de € 13 en € 40 per m2 BVO liggen. Naast fiscale voordelen is er vaak ook een rentekorting op de financiering mogelijk met een GPR Gebouw certificaat.

 

Elektramat beschikt met de uitbreiding in Enschede over een van de eerste GPR 4.4 projecten in Nederland. Het door bouwkundig aannemer Groothuis Bouwgroep en installatiebedrijf Emondt is het  materiaalgebruik beperkt, uitsluitend duurzaam hout toegepast en zijn specifieke materialen gekozen met een lagere milieubelasting. Door de toepassing van energiezuinige installaties scoort het project op alle GPR Gebouw thema’s minimaal een 8,0.

Duvast B.V. heeft dit GPR Gebouw traject voor Elektramat begeleid en draagt er ook zorg voor dat de scores bij oplevering worden geborgd.

 

In het vakblad Bouwen in het Oosten wordt dit project groots uitgelicht. Bekijk het artikel via deze link